Laborator de tehnică dentară

Daca intrebati orice stomatolog specializat in cosmetica dentara de talie mondiala, "Care este singurul lucru, care adaugat practicii dumneavoastra v-ar aduce rezultatul muncii la un nivel superior?" cel mai probabil va raspunde "Sa am un tehnician dentar specializat lucrand langa mine. M-ar ajuta sa am o estetica si un control mai bun care ar depasi o relatie externa cu un laborator."

Pentru a obtine un rezultat estetic optim, echipa de tehnica dentara trebuie sa aiba o viziune clara a ceea ce este artistic posibil si functional corespunzator. De aceea, avem laborator propriu de tehnica dentara si tehnicieni experimentati si talentati.

Un tehnician dentar este un artist foarte priceput care modeleaza, picteaza, sculpteaza si supune arderii materialele  dentare. Un tehnician dentar trebuie sa aiba ani de pregatire in arta pe langa pregatirea de tehnician dentar.

Ceea ce multi pacienti nu inteleg este ca, pentru a avea o replica frumoasa a unui dinte natural, fiecare dinte are parte de un design absolut special, unic, si este facut de mana. Fiecare dinte este ca o sculptura - o mica opera de arta. Dintii pot fi sculptati pentru a rezulta o forma mai masculina, sau un zambet mai feminin, sexi sau sportiv.
Laboratorul nostru prelucreaza manual fiecare dinte pentru un design personalizat care se potriveste fetei, zambetului si personalitatii tale. Efectuat corect acesta arata si este perceput ca dinte natural.

tehnician dentar Alba Iulia

Cât de importantă este prezența unui laborator de tehnică dentară în cadrul cabinetului stomatologic sau al unei clinici de stomatologie?

In cazul medicinei dentare este foarte important rolul jucat de laboratorul de tehnica dentara, acolo unde se realizeaza efectiv coroanele si puntile dentare, fatetele ceramice, diferite proteze etc. Acesta este evident responsabil de calitatea lucrarii protetice, de cat de repede pacientul beneficiaza de ea, de numarul sedintelor la care este supus acesta. Intr-o ultima instanta, contribuie decisiv la placerea pacientului de a avea o lucrare frumoasa si perfect functionala, cu un efort minim.

Dupa tratamentele efectuate in cabinet, medicul amprenteaza campul protetic. Prin aceasta metoda inregistreaza pozitia dintilor, a gingiei si a bonturilor dentare ce vor sustine viitoarea lucrare. De aici inainte, implicarea laboratorului dentar este definitorie pentru rezultatul final, tehnicianul preluand amprenta trimisa de medic, transpunand intr-un model de ghips formele din gura pacientului.

Astfel, prezenta unui laborator de tehnica dentara in imediata apropiere sau chiar in cadrul cabinetului stomatologic este de mare ajutor pentru medicul stomatolog, deoarece relatia cu tehnicianul este mult mai facila, aspectele de mai sus si eventualele probleme putand fi mult mai usor solutionate. In plus, in cazul lucrarii de ceramica, spre exemplu, se elimina o sedinta deoarece, dupa adaptare, lucrarea trebuie dusa inapoi la laborator pentru o ultima ardere, faza de glazura. Daca accesul la laborator este rapid, aceasta faza este consumata in aceeasi sedinta, iar dumneavoastra, ca pacient, va puteti bucura mai repede de produsul final. Desi, ca pacient aveti mai rar contact cu laboratorul dentar, acesta este foarte important pentru satisfactia personala, cat si pentru prestigiul medicului.

Dotarile moderne, spatiul generos, experienta indelungata si tehnicienii dentari bine pregatiti sunt fara indoiala cateva componente esentiale care stau la baza performantelor si calitatii oferite  pacientilor. Tehnicienii dentari din laboratorul nostru  acopera toate subramurile pe care le presupune activitatea de tehnica dentara: turnarea modelelor, a metalului, aplicarea ceramicii, si a materialelor fizionomice, realizarea protezelor dentare si alte servicii specifice. Distinctia pe piata tehnicii dentare din Romania vis-a-vis de calitate o face fara indoiala omul si tehnologia.