Pentru zâmbete remarcabile

Igiena dentară

Cum aleg periuta de dinti potrivita pentru mine?

Marca periutei de dinti nu este nici pe departe la fel de importanta ca tipul de perie, marimea si forma capului, precum si frecventa cu care va schimbati periuta. Daca nu este nevoie  la recomandarea medicului de un anumit gen de periuta, se recomanda o periuta cu duritatea peilor normala. Un cap mic va permite sa patrundeti la fiecare dinte mai profund si este mai putin probabil sa provoace leziuni gingiilor.

Frecventa zilnica a periajului dintilor si inlocuirea periodica a periutei sunt aspecte mult mai importante decat marca pe care o alegeti. Va recomandam sa va inlocuiti periuta de dinti cel putin o data pe luna. Recomandarea noastra este sa va periati dintii cel putin de doua ori pe zi. Perierea in profunzime de doua ori pe zi si curatarea inter-dentara zilnica cu matase dentara sau alte produse de curatare inter-dentara ajuta, in mod normal, la inlaturarea nivelelor normale ale placii. Nu uitati sa curatati suprafetele interioare ale dintilor unde depozitele de placa bacteriana.

Ce tip de pastă de dinți trebuie sa folosesc?

Atat timp cat pasta dumneavoastra de dinti contine fluor, marca nu are o importanta deosebita, indiferent ca este sub forma de pasta, gel sau chiar pudra, sau ca aceasta are o anume aroma. Toate pastele de dinti pe baza de fluor actioneaza eficient impotriva placii si curata si lustruiesc smaltul dentar. Daca dantura dumneavoastra este hipersensibila la fierbinte sau rece, luati in considerare posibilitatea utilizarii unei paste de dinti proiectata special pentru dantura sensibila, pasta de dinti care sa contina bicarbonat de sodiu si/sau peroxid de hidrogen (ambii agenti de curatire), acestea conferind cavitatii bucale o senzatie placuta de curat, de proaspat, care poate reprezenta o motivare de a va spala mai des, insa adevaratul ingredient activ care protejeaza dintii dumneavoastra este fluorul. Unele persoane prefera o pasta de dinti care sa controleze aparitia tartrului, care contine pirofosfati astfel incat sa impiedice depunerea de tartru pe dinti. Pastele de dinti noi ofera formule avansate de albire cu scopul de a indeparta petele si de a face dantura mai alba si mai stralucitoare, desi nu pot egala nici pe departe eficacitatea unui tratament de albire profesional administrat sau prescris de un stomatolog. Cantitatea de pasta de dinti folosita la un periaj este suficienta de marimea unui bob de mazare.

De când se poate spăla pe dinți un copil mic?

Inca din primele luni de viata si inainte sa apara primul dinte, mama trebuie sa aiba obiceiul de a curata zilnic gurita si de a inspecta gingia.Manutele copilului trebuie de asemenea sa fie curate, tinand cont ca, in aceasta perioada, le duce frecvent la gura. In mod normal, aparitia primilor dinti are loc la sase luni si se termina in jurul varstei de doi ani si jumatate. Curatati dintii si gingia usor, cu o periuta moale si mica sau cu o bucata curata de tifon infasurata pe deget si cu pasta de dinti cat un bob de orez (cantitativ). Folositi pasta de dinti special destinata copiilor, care nu contine fluor si care poate fi inghitita fara sa apara cumva probleme legate de supradozare cu fluor. Intotdeauna inainte de culcare se face periajul dintilor si in general de cel putin de doua ori pe zi.Cand considerati ca este pregatit, in jurul varstei de 4 sau 5 ani, copilul poate folosi periuta si pasta de dinti. Dar continuati sa-i periati dintii cel putin o data pe zi-eventual inainte de culcare, pana la varsta de 8 ani.